Wanorde theater

Drama en Toneel

THERAPIE  & COACHING

WanOrde biedt een aantal vormen van Therapie en Coaching aan. 

Op deze pagina staat een korte uitleg.

Voor meer informatie verwijzen we u naar:Dramatherapie voor kinderen

 

Kinderen (ong 6 tm 12 jaar) die extra ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld traumaverwerking, faalangst, weinig zelfvertrouwen etc kunnen terecht bij WanOrde voor individuele dramatherapie. De therapie is gericht op het hier en nu. Gebeurtenissen in het verleden kunnen niet worden uitgewist. Maar we kunnen wel aan de slag met de reactie van het kind en hoe het kind nu in de wereld staat. 

Binnen Dramatherapie kan het kind angsten, boosheid en andere emoties op een veilige manier ruimte geven. Het kind kan diverse situaties uitspelen, nieuwe reacties uitproberen en zien wat de verschillende uitkomsten kunnen zijn. Omdat het "niet echt" is, ervaart het kind veiligheid en ook een stuk ontspanning, omdat binnen het theaterspel een "foute" reactie of inbreng eigenlijk niet bestaat.  

De methodes die gebruikt kunnen worden zijn heel divers, van verkleden en rollen spelen tot spelletjes doen. Na een intake wordt er een behandelplan opgesteld, welke regelmatig met de ouders/ verzorgers en eventueel school wordt besproken. De therapie kan op school gegeven worden of op een andere locatie. 

Wilt u meer informatie over Dramatherapie of wilt u een afspraak maken voor een intake, neem dan contact op via de contactpagina. WanOrde neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.Coaching

 

Coaching is mogelijk voor zowel kinderen, tieners en volwassenen.

Het kan gericht zijn op specifieke theatertechnieken zoals bijvoorbeeld stem & voordracht, maar ook op meer persoonlijke aspecten gericht zijn zoals faalangst of grenzen overwinnen.

Na een intake wordt gekeken welke uitdagingen er zijn en wordt bepaald welke methode gekozen wordt. Dit kunnen individuele sessies zijn of in groepsverband of ingezet worden binnen de cursussen. Hierna wordt gestart met een coaching traject van 5 sessies, waarna er een evaluatie plaats vindt. Op basis daarvan wordt gekeken of er een vervolgtraject ingezet wordt en op welke wijze. 

Coaching kan thuis gegeven worden, op school of op een andere locatie. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.Equine- Therapie & Coaching

 

WanOrde Theater beschikt over een tweetal paarden die ingezet kunnen worden binnen therapie en coaching met paarden. Deze vormen van therapie en coaching zijn geschikt voor zowel kinderen, tieners als volwassenen.

Bij Equine Therapie wordt het paard ingezet om personen te ondersteunen in moeilijke perioden in hun leven. Paarden hebben een rustgevende invloed. En het borstelen, aaien, knuffelen en eventueel gedragen worden door het paard heeft een positieve invloed bij angsten, verdriet, rouw en stress.

Equine Coaching kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld het overwinnen van faalangst en het vergroten van zelfvertrouwen. Door middel van grondwerk met het paard werk je aan je doelen, die samen met WanOrde worden vastgesteld.

Na een intake (zonder paard) wordt gekeken of er een match mogelijk is met één van de twee paarden. Hierna wordt een plan opgesteld. Voordat je de eerste keer met het paard kennis gaat maken, krijg je een korte instructie over paardengedrag. 

Naast de hulpvraag staat ook veiligheid bij deze vorm van coaching voorop.